5 Eylül 2015 Cumartesi

EVRENSEL İLKELER Mİ, YOKSA YOZLAŞAN İNSAN MI?


Yaratılmış Kainat Kitabındaki, sürelerden, ayetlerden biri olan toplum ve insanda da maddi ve manevi kanunlar, evrensel kurallar bulunmaktadır.
Bu Yaratılmış Kainat Kitabındaki insana yönelik ilkelerin VAHİYCESİ de, Yazılı Kitap Kuranı Kerim dir. 

Din ise, bireylerin yaşam biçimidir, düşünce, inanç, kabullenim ve yargıları ile eylemleridir.

Bireyler, bu evrensel ilkelere yaklaştığı ölçüde insanlıkta yücelir ve kainatla barış içinde olur. Bu ilkelerden uzaklaştığı ölçüde, yozlaşır.



Evrensel değerler, herdaim muhteşemliğiyle, akletmek, düşünmek, sorgulamak ve TEDEBBÜR YAPMAK yani, satır aralarını, arka planını, temel ilkelerini, anlatmak istediklerini anlayıp, hayatını buna göre yapılandırarak tedbir almak, değişmek ve edepli olmak isteyenlere, insanca yaşamayı amaçlayanlara, cennetvari hayat sürmeyi arzulayanlara güneş gibi su gibi, hava gibi hayat vermeye devam etmektedir.

Bu evrensel ilkelerden uzak rehber edindikleri her öğreti, anlayış, kültür, din, rejim, sistem, düzen, adı ne olursa olsun insana ağır bedeller ödetmekte, zincirlere ve prangalara vurmakta, ruhu ve özü yok edilmiş şekillere mahkum etmekte, böylece düşünme melekelerini de iğdiş ederek ve her alemde hayatı karartmaktadır.

 "ÖZGÜRLÜK, yaratılmış ya da yazılmış kitaptaki evrensel ilke ve doğrularla yaşamaktır.

Bu ilke ve doğrulardan uzaklaştığı ölçüde, her alanda, herşeyin önem ve önceliğini değişebilmekte, esarete, tutkulara ve şer olana mahkum olunmaktadır. Tüm insani, güzel, iyi, hayır ve fedakarlık kavramlarından mahrumlaştırmaktadır... Bağımlı olan, tutkulara esir olan, sorgulanamamış öğreti ve alışkanlıkları tekrarlayanlar bunların yönettiği, yönlendirdiği varlığa dönmektedir.

BU nedenle, yaratılmış ya da yazılmış kitaptaki ayetleri, akletme, düşünme, sorgulama ve  tedebbür-ne anlattığını anlamaya çalışarak en Doğruya, en HAKK olana en MÜKEMMELE ulaşıp bunlara göre yapılanarak özgürlüğün zirvesini, her alemde de cennetin alasını yaşamalıdır.
ÖZGÜRLÜĞÜN kıymetini bilenlerden olmak umuduyla,"

Muhabbetlerimle,

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı