5 Eylül 2015 Cumartesi

KAİNATTA HER BİR ZERRE, HER YÖNÜYLE MUCİZEDİR

KAİNATTA HER BİR ZERRE, HER YÖNÜYLE MUCİZEDİR
ZERREYİ YARATAN ANCAK KAİNATI YARATAN OLABİLİR
Zerreyi yaratabilmek için kainata da hükmeden olmalıdır.
Rabbilalemin, çekirdeğe, tohuma, bir ağacın programını koyduğu gibi, zerreye, atoma da bir kainatı sığdırır.
Atom, bir kainat kadar büyük. Kainatta bir atom kadar küçüktür.
Örneğin bir elmayı, herhangi bir zerreyi yaratabilmek için hava, su, toprak, güneş, tabiat, kanunlar, hasılı bu kainatı yaratan güce ve niteliklere sahip olmak gerekmektedir.
Bunun için, zerreden şemse kadar, topraktan mevsimlere, güneşe kadar her bir şeye muktedir ve yöneten, TERBİYE EDEN, kural koyan olmalıdır.
Kainatı yaratamayan bir elmayı değil, bir zerreyi dahi yapamaz.
Her bir zerre Onun, damgasını, mührünü gösterir.
Her bir zerre ve ondaki sınırsız güzellik karşısında, LİLLAHİ RABBİLALEMİNE olan hayranlığımızı, şükrümüzü, hamdımızı ve secdemizi ziyadeleştirmektedir.
YA EVREN Astronomi ilmiyle uğraşanların verdiği bilgiye göre, tahmini olarak ikiyüz milyar galaksi, her galakside de 200 milyar güneş sitemi, her güneş sisteminde de merkezde güneş, gezegenleri ve bunların uydularının yer aldığı EVRENDE nokta bile olmayan bir Dünyada yaşadığımız belirtilmektedir.
Yani 200 milyar X 200 milyar=40.000 yanına tam 18 tane sıfır yazılarak bulunacak sayıyı düşünün.
Var olan güneş sistemlerini bir den başlamak suretiyle saymaya kalksa insan ömrü yetmemektedir.
Dünya da bu güneş sistemlerinden birinde, güneş ve etrafında yer alan onlarca gezegenden birisidir.
Üstelik her gezegenin de DÜNYANIN olduğu gibi bir veya daha fazla uydusu yer almaktadır.
Dünya bu sistem içinde noktanın milyar kez küçük bir atomu gibi bulunmaktadır.
KISACA, evrenden insana, insandan zerreye atoma gidildiğinde, bu kez maddenin nüvesi diye bilinen atomun dahi bir evren kadar büyük olduğu, diğer bir deyişle adeta KÜÇÜLTÜLMÜŞ BİR EVREN olduğu anlaşılmaktadır.
İNSAN muazzam ve muhteşem olmakla birlikte, insandan şemse, oradan galaksilere kadar gidildiğinde veya insandan maddenin atomlarına doğru yolculukta da hasılı her bir ZERRE veya VARLIK, muazzam ve muhteşem YARATICININ BOYASINI, ÖZÜNÜ, MANASINI, RENGİNİ, IŞILTISINI TÜM ESMASINI TAŞIMAKTADIR.
BİLGİ GÜÇTÜR
#BİLGİ olmadan GERÇEĞE ahsen FİKRE ve REFAHA ulaşılamaz
Bilgi, insanlıkla özdeş olup tüm insanlığın her dönemde üzerine ekleyerek geliştirip zenginleştirdiği paha biçilmez birikimidir.
"Tabiat, Allah’ın yazdığı bir kitaptır." der, #Harvey.
#Goethe de, "Doğa, her yaprağında en derin yazılar olan biricik kitaptır." der.
#Crabbe "Doğa, görülebilen düşüncedir." derken, #M.İkbal’de ‘Kainat Allah’ın davranışıdır. O’nun davranışı ile sözü-vahiy arasında çelişki olmaz" diyerek alemin de bir #kitap olduğuna vurgu yapar.
Kitapta,
Göklerde ve yerde, yaratılışınızda ve yaymakta olduğu canlılarda, gecenin ve gündüzün değişmesinde, rüzgârları estirmesinde vb birçok örnekler verilerek
3/190, 10/6, 10/67, 12/7, 15/75, 20/54, 20/128, 30/22, 30/23, 30/24, 30/37, 31/31, 32/26, 34/19, 39/42, 39/52, 42/33, 45/3, 45/4, 45/5, 45/13, 51/20 ve daha nicelerinde
aklını kullanan, düşünen, tefakkuk sorgulayanlar, tedebbür ne anlattığını anlamaya çalışanlar, sabreden, şükredenler vb yapanlar için AYETLER olduğu anlatılmaktadır.
LUIS #PASTEUR
“Doğayı ne kadar çok incelersem, Yaratıcı’nın eserleri karşısında inancım o kadar çok artıyor.” “Bilim, insanı Allah’a götürür.”
Örneğin yazılı kitap der yaklaşık meallerde:
• Ey insanlar, size Rabbinizden delil geldi ve size apaçık bir nur indirdik. Ya eyyuhen nasu kad caekum burhanum mir rabbikum ve enzelna ileykum nuram mubina. 4/174
• Yahut yaratmağa kim başlıyor, sonra onu (kim) iâde ediyor Sizi gökten ve yerden kim rızıklandırıyor? Allâh ile beraber başka bir tanrı mı var? De ki: "Eğer doğru iseniz delilinizi getirin." Emmey yebdeul halka summe yuiduhu ve mey yerzukukum mines semai vel ard, e ilahum meallah, kul hatu burhanekum in kuntum sadikîn. 27/64
Unutulmamalıdır ki,
· KİTABA gözünle bakarsan YAZIYI veya VARLIĞI görürsün.
· Aklınla bakarsan MESAJI görürsün.
· Gönlünle bakarsan AŞKI görürsün.
· Sorgulayarak bakarsan GERÇEKLERİ görürsün.
· Tüm benliğinle bakarsan, ANLATMAK İSTEDİKLERİNİ, İLMİ bulusun.
Bu NUR a uygun yaşarsan, yaşamını CENNET yaparsın.
Bu sistem karşısında secde etmemek imkansızdır, sözü bile tarifte yetersiz kalmaktadır.
Rabbilalemine değil secde, Onda ram olmak, Ona kul olmak, Ona hizmetkar olmayı başarmak, İyyakenagbudu ve İyyakenastain yapabilmek en büyük saadettir.
Her daim, her halde, her durumda, Rabbilalemine, KURANA ilkelerine, vicdanın sesine her şeyden daha çok ÖNEM VE ÖNCELİK vererek Rabbin Rızasına varanlardan MUTTAKİLERDEN olma dileğiyle,
Muhabbetle,
9 Ağustos 2014 -7 Haziran 2021

Not: Bu konuda birçok yapımdan biri izlemek için:




Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı