12 Nisan 2016 Salı

ALLAHIN BOYASIYLA BOYANMAK SİBGATELLAHİ


SİBGATELLAHİ ALLAHIN BOYASIYLA BOYANMAK
İnsanı insan yapan düşünce, inanç, kabullenim ve yargıları ile EYLEMLERİDİR,
Her insan tercihleriyle şekillenmekte ve bu seçtiği, benimsediği, beslendiği, ölçü ilke edindiği DEĞERLERLE, düşünce, inanç, kabullenim ve yargıları ile eylemleriyle BOYANMAKTADIR.
Bunu sürekli ve istikrarlı olarak yaptığında da bu boya kişinin imajına, AHLAKINA dönüşmektedir.
İyilikten, güzellikten, haktan, adaletten, vicdanın sesinden vb ahsen değerlerden yana olduğunda güzel hasen bir boyayla boyanmış olmaktadır. Aksi halde kötü bir boyaya bulanmaktadır.
#Allah demek, iyiliktir, güzelliktir, haktır, adalettir vicdanın sesidir. Her tür güzelliğin kaynağı ve en kemal ve cemalde mükemmel halidir. Alemdeki her tür güzellik Ondandır.
Gel, alemi seyran edelim. Her eser, eser sahibini anlatır. Gözlerde oluşan perdeyi, çapağı kaldırsa, hele, gözlerden akla, gönüle, bilime, hislerine geçebilse, her bir zerrede ki güzellik göz kamaştıracak, derhal secde ettirecek kadar muhteşemdir. Her güzellik Rabbilaleminin boyasını, manasını, rengini, ışıltısını tüm esmasını taşır.
#Sibgatellahi Allah’ın Boyası, başka değerler, ölçüler, ilkeler, AMAÇLAR karıştırmadan insanın her durumda Rabbilalemine, Kuran’a, Evrensel İlkelere, vicdana uyarak, ahsenu ameller, iyilik, hayır ve fedakarlıklar, amenu ve amilussalihatlar yaparak oluşturduğu haldir, huydur, AHLAKTIR. 2/138, 23/20; 68/4, 26/137; 11/7, 18/7, 67/2 vb.
Sibgatellahi #AllahınBoyası, insanın var ediliş nedeni olan ahsenu amelleri, hayır ve fedakarlıkları, hasene ile amanu ve amilussalihatları çokça, sıkça, daim önem ve öncelik vererek yaşamasıdır. 2/138, 23/20; 68/4, 26/137; 11/7, 18/7, 67/2 vb.
#Sibgatellahi #AllahınBoyası, ahlakını Kuranlaştırmaktır. Kurana ilkelere uygun yaşamaktır. Kurandan beslenmek, evrensel ilkelerini, vicdanı, ahsen olan her hali esas alıp yaşama yazmaktır.
Nitekim, Yaratılmış Kainat Kitabındaki insan toplum, varlık, eşya olay olgu vb her tür ayetlerin veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki ayetlerin anlattığı doğru manalar, KURAN, her alemi cennet yapan EVRENSEL İLKELER DERYASIDIR. İNSAN ise, alakası, bu ilkelere verdiği ÖNEM VE ÖNCELİĞİ ölçüsünde ahlaklanmaktadır.
Kimi SIDK üzere, yaratılan Kainat Kitabına, Vicdanının sesine, tecrübeye uyarak yaşar, 39/32, 39/33 vb. Kimi de bununla birlikte HAK üzere Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki ayetlerin anlatmak istediği manalara, evrensel ilkelere ulaşarak önem ve öncelik verdiği ölçüde yaşamını ahlaklandırmaktadır. 10/94, 9/48, 35/24, 34/49, 28/48, 23/90, 22/54, 18/29, 15/64, 13/19, 13/1, 11/45, 10/76, 10/77 vb.
Başka değerler, ölçüler, ilkeler ve AMAÇLAR #karıştırılır ya da onlarla beslenilirse, ahsenu amellerden uzaklaşırsa, bu boya da karışık, katışık olmakta, özelliğini, güzelliğini, niteliğini yitirmekte, #Sibgatellahi #AllahınBoyasından uzaklaşılmakta ve o ölçüde de kaybedenlerden olunmaktadır. 28/62-64: 6/22-24; 14/21, 30/42, 40/84 vb.
Böyle durumlarda, insan ahlakı ve toplumsal yapı, katışan veya karıştırılan, diğer değer ve yargılar, AMAÇLAR, #boyalar ölçüsünde, alacalı bulacalı bir hal almaktadır. Adeta #yamalıbohçaya dönmektedir. Cami ile kilise arasında kalmakta, gelgitler içerisinde bocalamakta ve her alemdeki cennetten, refah ve mutluluktan uzaklaşmakta ve o nispette de azapla kavrulmaktadır.
Bu nedenle, 2/138 de #Sibgatellahi, Allâh'ın boyası, boyaların ahseni, en güzeli, hayırlısı olduğu açıklanırken, 23/20 sibğil lil akilin denilerek, bunun devamlı yapılarak, yaşamın #katığı, vazgeçilmezi yapılması gerektiği vurgulanmaktadır.
Kitap der, yaklaşık meallerde:
• Allah’ın boyası; Allah’ın boyası ile boyanandan daha ahsen olan kim vardır? Ve biz, O’na kul olanlarız. #Sibğatellah, ve men ahsenu minellahi sibğatev ve nahnu lehu abidûn 2/138
• Ve Turi Sina’da yetişen bir ağaç vardır ki, yağ çıkarır. Ve yiyenler için bir katıktır. Ve şeceraten tahrucu min turi seynae tembutu bid duhni ve #sibğil lil akilîn. 23/20.
Her nedenle, insanı insan yapan düşünce, inanç, kabullenim ve yargıları ile eylemleri, her alemi cennet yapan, Yaratılmış Kainat Kitabındaki veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki ayetlerin anlattığı doğru manalar KURAN'la, evrensel ilkelerle, vicdanın sesiyle, ahsen olan her halle, her daim beslenir, büyür, devamlı boyanırsa,
yaşamda karşılaşılan sıkıntı, sorun, fitne, bela, musibet ve denemelerde de, bu hak doğru ve güzel olan ahlaktan, katıktan, boyadan taviz verilmez, her şarta daim olup kemikleşirse Güzel AZİM AHLAKA dönüşmektedir.
Bu nedenle, KİTAP der yaklaşık meallerde: VE SEN, AZİM BİR AHLÂK ÜZERESİN Ve inneke le'ala hulukin azîm. 68/4, 26/137 vb.
Allahın boyasıyla, her tür iyilik güzellikle, ahsenu amellerle, hayır ve fedakarlıklarla, KURAN'IN ilkeleriyle yoğrulup sürekli ve istikrarlı olarak beslenerek azim güzel ahlakı, Kuran Ahlakını yaşayanlardan olma dileğiyle,
Muhabbetle,
31 OCAK 2016-13 Şubat 2021




1 yorum:

Unknown dedi ki...

As claimed by Stanford Medical, It is really the ONLY reason women in this country get to live 10 years longer and weigh 42 lbs less than us.

(And by the way, it has totally NOTHING to do with genetics or some secret-exercise and EVERYTHING to related to "how" they eat.)

BTW, What I said is "HOW", not "what"...

Click this link to see if this easy quiz can help you unlock your real weight loss potential

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı