30 Aralık 2015 Çarşamba

ÇOCUKLAR, ESERİNİZDİR


28 Okuma
Çocuklar, eserinizdir. Ancak, malınız, kulunuz köleniz de değildir.
Ahsenu amel, tekamül ve gelişim için var edilen insana, her bir varlık gibi EMANET edilen ve bu amaçları gerçekleştirmesi yolunda hazırlanması gereken ayrı bir dünyadır.
Çocuklara sevginizi, dostluğunuzu verin, Nasıl olmasını istiyorsanız da öyle yaşayın.
Zira, insana say’ından, çalışmasından, vesile ve sebep olduklarından başka bir şey yoktur. 53/39-42, 79/35, 76/22,4/32, 36/12, 3/195, 34/3, 10/61 vb.
Kitap der, yaklaşık meallerde:
· 4/85- Kim güzel hasen BİR İŞE vesile olup yardım ederse, onun da o işten bir payı olur. Kim kötü bir (işe) destek olursa, onun da o işten bir payıolur. Allâh her şeyi gözetip karşılığını verendir. Mey yeşfa'şefaaten haseneteyyekul lehu nesıbum minha, ve mey yeşfa'şefaaten seyyietey yekul lehu kiflumminha, ve kanellahu ala kulli şey'im mukıta.
· 52/21 - Kendileri inanmış, ZÜRRİYETLERİ de imânda kendilerine uymuş olan kimselerin ZÜRRİYETLERİNİ DE KENDİLERİNE KATMIŞIZDIR;kendi ameller(inin sevâb)ından da hiçbir şey eksiltmemişizdir. Herkes kendikazandığına bağlıdır. Vellezine amenu vettebeathum zurriyyetuhum bi imaninelhakna bihim zurriyyetehum ve ma eletnahum min amelihim min şey', kullumriimbima kesebe rahîn.
· 36/12 - ÖNE SÜRDÜKLERİ İŞLERİ VE BIRAKTIKLARIESERLERİ YAZARIZ ve nektubu ma kaddemu ve asarahum
· 4/32 - Erkeklere de KAZANDIKLARINDAN bir pay var, kadınlara da kazandıklarından bir pay var.Allah'tan, O'nun lutfunu isteyin. Kuşkusuz Allâh, her şeyi bilendir. lir ricalinasibum mimmektesebu ve lin nisai nasibum mimmektesebn,
Yaşamda, kıyamete kadar, artarak, bereketlenen, hasılatlar veren ESERLER bırakanlardan, Saadet Zincirleri başlatanlardan olma dileğiyle,
Muhabbetle,


29 Aralık 2015 Salı

YALANCININ da ZALİMİN de MUMU YATSIYA KALMAZ


32 Okuma
Şimdi, zalimler geçiti olan o güzelim SURİYE, IRAK vb islam ülkeleri. Eşsiz diyarlarında, zulüm her gün daha da vahşileşmektedir. LEŞ kargaları gibi üşüşen üşüşene!
BirLEŞ miş örgütler, ise kör, sağır ve dilsiz.
Sözde İnsan Hakları şampiyonu ülkeler AB ise, hem saldırgan, hem de zulumden ve saldırılardan kaçanlara insafsız!
Şimdi de, Uluslararası toplum, başta ABD ve Avrupa Ortadoğuda, PETROL çıkarlarını ve İsrailin geleceğini gözeterek,Türkiyenin de belini kırabilmek ve hayal ettikleri yeni sınırları oluşturmak için, sebep oldukları IŞID le sözde yaptıkları savaşta, TÜRKİYENİN de bu savaşın KARA birliği olması için her türlü baskıyı oyunu ve tezgahı yapmaktadır.
Düne kadar zulme ortak olmayanlar da, tarihine iz bırakacak şekilde, şu veya bu gerekçeyle, ülkeye saldırdı! tezgahı sonucu, üstleri, hava limanları, hava sahası açtırılarak, saldırganlar safında, hem de saldırılara eli mahkum, duyarsız.
Her türlü bombanın silahın kullanıldığı bu vahşetten kaçanların acılarına ise başta Türkiye omak üzere bazı ülkeler ise, yurdunda misafir etmekte, aşını paylaşmakta.
MASUM HALK ın sesine, kulak verenler ise, yok denecek kadar az ya da ÇIKARLARI nedeniyle maalesef sus pus.
Her gün yapılan vahşete, cinayetlere, bombalara, duyarsız.
Yutturulan hikayelere, uydurulan gerekçelere seyirci.
Aynen tarihte Saddamlı IRAK da yaşananlar misali. Uydurulanların sanal olması gibi.
Yalancının mumu yatsıya kalmaz ki.
Oysa, tekrarlanan bu oyunları bozmak ise, başlı başına zaferdir. Heyhat.
Ne var ki, olanlar olmuş, yüz karalarıyla bu Sınavda, insanlık kalmış.
Zulüm sadece yapanla veya yapıldığı yerle sınırlı kalmayan ve tüm alemi etkileyen ağır bir vahşettir.
ZULÜM her alemde karşılıksız kalmamaktadır. Zalim de zulmünün acısını dünyada tatsa da ahirde ebediyetle de olsa her dünyada görmektedir.
Ancak zülme ses çıkarmayanlar HAK uğrunda var gücüyle çalışmayanlar da her olayda olduğu gibi zalimlerle sınırlı kalmayan azapla fitneyle karşılaşmaktadır. 8/25
Bunlara rağmen, hanif olanlara, var gücüyle bu yolda hanif duranlara, infak edenlere, her türlü zulme sessiz kalmayanlara,
Muhabbetle,

28 Aralık 2015 Pazartesi

İKTİDAR MUKTEDİR ya da ENKAZ OLMA

İKTİDAR MUKTEDİR ya da ENKAZ OLMAK
İYİ, GÜZEL ve ADİL OLMAK iktidar olmanın da enkaza dönmenin de ayraçıdır.
Bulunduğun konumun hakkını vermek, gereğini ortak akıldan da yararlanarak en mükemmel yapmaya çalışmak, hele hele verdiği sözleri yerine getirmek vb en genel ifadeyle, İYİ, GÜZEL ve ADİL OLMAK, sosyal yaşamın, insanlığın belkemiğidir.
Bunları yansıtanlara, partilere, şuna buna, halk, inanır, güvenir, var gücüyle destek olur iktidar yapar.
Ekonomiden, bilim ve teknolojiye kadar muktedir olup
insanlıktan ADALETTEN yana durup
daha çok ve daha kaliteli ÜRETMEKLE
#borç alan değil veren olmakla
muassır medeniyetleri geçmekle
her insanına
insanca hakça müreffeh #ÖZGÜR yaşam şartları sunmakla iktidarlar daim olur.
Nerde olursa olsun İKTİDAR, hata yaptıkça, yamuldukça, HAKKTAN, ADALETTEN, doğrudan, güzel olandan, bu evrensel ilkelerden uzaklaştıkça, #güveni yitirir.
Halk güvenip iktidar yaptığını, bozuluş süreçlerinde de, daha kötülere karşın kerhen destek verse de, alternatifi oluşunca da enkaz yapar.
POLİTİKACILARIN, yönetimde yer alanların toplum önünde, mikrofon ya da kamera karşısında ne yaptıkları, ne söyledikleri ve verdikleri mesajdan daha da önemlisi, SAMİMİYETLERİDİR. Bu da yaptıkları eylemlerle, verdikleri kararlarla ortaya çıkmaktadır.
Her daim, Rabbilalemine, evrensel ilkelerine, ADALETE, İNSAN olmaya, gönül güzelliğine ÖNEM VE ÖNCELİK VERİLMESİ esastır, önemlidir.
Rabbilalemine, evrensel ilkelerine, İNSAN olmaya, gönül güzelliğine, yaşamda verdiği önem ve önceliği ile gösterdiği ve gerçekleştirdiği samimiyeti ölçüsünde değerlidir.
Muktedir olup GEREĞİNİ yapmadıkça da her tür KÜKREYİŞLER havadır
Muktedir olmayanlar, iktidar olanlardan icazet almak zorunda kalır.
Tükettiğinden çok ÜRETMESİNİ bilen, daha çok İHRACAT yapan, teknoloji üreten, pazarlayan, VERİMLİLİĞİ, toplam KALİTEYİ gerçekleştiren, güvenilen ve hak, hukuk ve ADALETİN hakim olduğu toplum olmadıkça EKONOMİK sorunlar çözülemediği gibi, DÖVİZ etrafındaki problemler de aşılamaz ve MUKTEDİR de olunamaz.
MUKTEDİR OLMAK ise, HER ALANDA,
• Her insanın her ne iş olursa, usulüne esasına edep ve adabına uygun yapmakla,
• KAİNAT KİTABINI ya da yazılı kitap Kuranı Kerimi de gereğince okuyup DOĞRU MANALARA ULAŞIP YAŞAMA YAZMAKLA,
• İnsanlığın birikiminden, ortak akıldan da yararlanıp, evrensel ilkelere uyarak,
• HAK YOLDA İDEALLERİ uğrunda, gereğince, elbirliğiyle çalışmakla,
başarılabilir
Yaşam ve özellikle iktidar, çok yüzlülüğü, politikacılığı değil, tek yüzlüğü, HANİF'liği, SAMİMİYETİ, BASİRETİ, FERASETİ, DİRAYETİ ve siyasetçiliği, güven vermeyi, iyi güzel adil olmayı, dürüstlüğü, değişim ve gelişimi, AHSENU AMELLERİ, AMENU VE AMİLUSSALİHATI yı ister.
Yalandan, dolandan, soyandan da uzak olmayı gerektirmektedir.
Politik siyasi oluşumlar yaptığı tercihlerle, önem ve öncelik verdikleriyle, ilkelere olan hassasiyetiyle, iktidarını da, süresini de, enkazını da kendi belirlemektedir.
Her olay insana, TOPLUMA seçimler sunar. Tercihi yapma gücü, yetkisi ve donanımı insanda var edilmiştir.
İnsan gibi, toplumlarda yaptığı tercihlerle, kaderini, dolayısıyla kederini ya da keremini kendi yazmaktadır.
Elbette toplumlar layık oldukları şekilde yönetilmektedir.
Karar almalarında ve davranışlarında en etkili iki unsur rol almaktadır. KORKULARI ve BEKLTİLERİDİR
Zihni melekelerini gereğince kullanmayanlar, araştırıp sorgulayıp ölçüye ilkeye vurmayanlar, duygularıyla karar verenler de sonuçlarına katlanmak durumundadır.
Gövdeyi oluşturan insanlar değişmedikçe toplum da baştakiler de değişmez. 8/53, 13/11 Kendini değiştirmeyen toplumun değişmesini bekleyemez. Karanlığa ışık olmadıkça toplum da aydınlanmaz. Bir olmadıkça 11, 111 ve diğerleri de olmaz.
Kitap der, yaklaşık meallerde:
• Bir kavim AHSEN AHLAKINI İLKELERİNİ bozmadıkça Allâh onlara verdiği NİMETİ değiştirip azaltmaz
• Bu böyledir, çünkü bir kavim KENDİLERİNDE BULUNANI DEĞİŞTİRMEDİKÇE Allâh onlara verdiği ni'meti değiştirmez. Allâh işitendir, bilendir. Zalike bi ennellahe lem yeku muğayyiran ni'meten en'ameha ala kavmin hatta yuğayyiru ma bi enfusihim ve ennellahe semiun alîm. 8/53
• Bir kavim KENDİNDE BULUNANI DEĞİŞTİRMEDİKÇE Allâh onların durumlarını değiştirmez. Allâh da bir kavme kötülük istedi mi artık onu geri çevirecek yoktur. Zaten onların, O'ndan başka koruyucuları da yoktur. innellahe la yuğayyiru ma bi kavmin hatta yuğayyiru ma bi enfusihim, ve iza eradellahu bi kavmin suen fe la meradde leh, ve ma lehum min dunihi miv vâl. 13/11
• İnananlar, siz kendinize bakın, SİZ DOĞRU YOLDA OLDUĞUNUZ TAKDİRDE sapan kimse size zarar vermez. Hepinizin dönüşü Allah'adır. O size ne yaptığınızı haber verecektir. Ya eyyuhellezine amenu aleykum enfusekum, la yedurrukum men dalle izehtedeytum, ilellahi merciukum cemian fe yunebbiukum bi ma kuntum ta'melûn 5/105
Elbette, duyarsızlık yaşayan ölü olmaktır.
Çöküşe, bozuluşa, zulme sessiz kalanları ya da duyarsız davrananları HAK uğrunda var gücüyle çalışmayanlar da her olayda olduğu gibi zalimlerle sınırlı kalmayan azapla fitneyle karşılaşmaktadır. 8/25
Değişimden ve Hakk tan yana durmayanları da, HAYAT törpüleyip daha ağır bedeller ödeterek eğitip değiştirmektedir.
Kendine, Aleme, insanlığa, topluma duyarsız kalmayıp, Vicdanın sesine uyarak HAKTAN, ADALETTEN, İNSANLIKTAN yana duranlardan AHSEN yolda değişim için var gücüyle çalışanlardan olma dileğiyle
Muhabbetle,
23 Kasım 2015-18 Mayıs 2021





24 Aralık 2015 Perşembe

TELEVİZYONLAR BÜYÜLEMENİN ARENASIDIR.





51 Okuma
TELEVİZYONLAR, insanın ve insanlığın gelişimi, tekamülü ve en güzele doğru yücelmesinin ve bu konuda bilginin, bilgilenmenin aracı olması gerekirken, eğlence, müzik, futbol, spor, politik gösterilerin ve hertür dizilerle toplumun uyutulmasının, uyuşturulmasının ve büyülemenin arenası olmaktadır.

İnsanların ve toplumların zaaflarından, beklenti ve korkularından yararlanarak çıkarlarına hizmet ettirenler, ALGI YÖNETİMİ YAPANLAR, bu çağın EN BÜYÜK BÜYÜCÜSÜ VE SİHİRBAZLARI da televizyonlar üzerinden, insanları sürükleyen bu büyülerin ve benzerlerinin izdüşümü, müzik, eğlence, diziler, futbol vb tüm araçlardan olabildiğimce yararlanmaktadır.

SİHİR; büyüleme, aldanma, aldanış olup, gerçeği olduğundan farklı, fahiş, aldatacak ve etkileyecek şekilde görme, gösterme ve yaşatmakdır 20/66,7/116, 20/69, 10/81, 20/73 vb.”

ZİRA, Yaratılmış Kainat Kitabındaki veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki ayetleri, ilkeleri, ölçüleri, değerleri daim yanılmaz HOCA YAPMAYANLAR, önem ve öncelik verdiklerinin esiri olmakta ve büyüsünde kalmaktadır.

Zamanla ayetlerden ilkelerinden daha çok önem ve öncelik verdikleri HER ŞEYİN BÜYÜSÜNDE debelenmekte ve bunlar da günahkar yalancı PERCEMİ OLUP, insanı peşi sıra sürüklemektedir.

Ancak, okuyan, araştıran, sorgulayan, gerçeği gören ve gösteren ve bu gerçekleri yaşayanlar, BÜYÜDEN gerçeği olduğundan farklı, fahiş, aldatma ve etkileme şekilde görme ve gösterme veya yaşatma ya da yaşamadan beri kalabilmektedir.
Muhabbetle,


21 Aralık 2015 Pazartesi

GÜCÜN HAKLI, HAKLININ İSE, GÜÇSÜZ SAYILDIĞI DÜZENLER DEĞİŞMEYE MAHKUMDUR


Adalet yaşamın temelidir.
Kitap der; yaklaşık meallerde,; “Aralarında adâletle hüküm ver. Allâh, adâlet yapanları sever. 5/42, 42/15, 4/58, 5/8, 16/76, 16/90, 49/9, 7/181, 7/159, 4/135 vb
Yaratılmış Kainat Kitabındaki veya yazılı kitap Kuranı Kerimdeki ayetlerin anlattığı bu ADALET ve diğer evrensel ilkeleri, her daim yanılmaz HOCA yapmayanlar, bunlardan ders almayanlar ve buna uygun yaşamayanlar, her alemde acı bedeller ödemektedir.
Gücün haklı, haklının ise, güçsüz sayıldığı, gücün sözünün geçtiği düzenler, sistemler, Buna rıza gösterenlerle birlikte, Rabbilalemine ilkelerine aykırılığın yaygınlaştığı, Adaletin yamulduğu her yapı gibi Ağır bedeller, acılar, mutsuzluklar yaşatmakta ve DEĞİŞMEDİĞİ DEĞİŞTİRİLMEDİĞİ takdirde yıkılması da mukadder olmaktadır.
Kimi zaman, GÜÇLÜNÜN HAKLI sayıldığı sistemlerde, insanların ve toplumların zaaflarından, beklenti ve korkularından yararlanıp, çıkarlarına hizmet ettirenler, çağın EN BÜYÜK BÜYÜCÜSÜ VE SİHİRBAZLARI olanlar, ALGI YÖNETİMİ YAPANLAR, büyülemenin arenası olan Televizyonları ve sahip oldukları güçleri de kullanarak, kanun boşluklarından, hukuk bürokrasisindeki usuli hatalardan da yararlanıp gücün sözünün geçtiği kararlar aldırabilmekte ve bayrak olarak dalgalandırmaktadır.
Ya da, üfürmelerle, büyülemelerle, algı yönetimleriyle, dün dost olanlar bugün düşman, düşman olanlar ise dost yapılabilmektedir.
ANCAK, bilinmelidir ki, toplumsal vicdan ise her daim gücün güçlünün değil, haklının GÜÇLÜ olduğu alanlardır. Haklı olanlar, ER GEÇ her alemde üstün olanlardır.
Her daim Hakktan, haklıdan yana olup hanif duranlardan, olma dileğiyle Muhabbetle,

20 Aralık 2015 Pazar

ÇOCUKLARA VERİLECEK EN GÜZEL HEDİYE


52 Okuma

ONLARA, sevgi, saygı ve güven duymak, seviyesine inerek oynamak, zaman ayırmak, konuşurken de GÖZLERİNİN hizasına kadar alçalıp, gözlerinizle de kucaklayıp,

Her daim SÖZÜNDE duran ARKADAŞ olmaktır.

ÖNCE, KENDİNDEN başlayıp değişmek ve ONUN olmasını istediğin ahlak üzere yaşamda ona örnek olmaktır.

Çocuklarla iletişimde daha ahsen olmak için, şu notları da irdelemeniz dileğiyle:

Bir Öğrencimin Bana Öğrettikleri/ ÇEVİRİ-Doğan Cüceloğlu http://www.islamidusunce.net/forum/...

Muhabbetle 

19 Aralık 2015 Cumartesi

ÇOCUKLAR SORARAK ÖĞRENİR


39 Okuma
SORULAR çözümlerin de, yeni bilgilerin de, değişimin ve gelişimin de habercisidir. Merak ilmin hocasıdır

Çocuklar da sorarak öğrenir. Her cevaba da tekrar NEDEN diye sorarak taa aleminde yankı buluncaya kadar da nedenler devam eder.

Sakın ha! Bundan sıkılmayın. Sormasını, merak duygusunu öldürmeyiniz. Sabırla karşılık veriniz. Bilmediklerinizi de söyleyiniz. Araştırmak gerektiğini de belirtiniz. Birlikte araştırınız.

Makul sorularla düşünmesini siz de sağlayınız.

Verdiği her cevaba doğru ise, HARİKA vb ifade ve coşkuyla karşılık veriniz.

Yanlış olsa, hatta uçuk kaçık gelse de HER DAİM " OLABİLİR" diye karşılamalıdır. Yine de araştırmak gerekir le düşünmeye yönlendirmelidir.

ZİRA,
Eğer bir çocuk
Yaratılmış Kainat Kitabındaki ya da yazılmış kitap Kuranı Kerimdeki evrensel ilkelerle büyürse,
Vicdanının sesine, deneyimlerine, tecrubeye kulak vererek yaşarsa,
AKLEDİP, DÜŞÜNÜP SORGULAYARAK ARAŞTIRMAYA alıştırılırsa,
İNSAN OLMAYI,
İYİ GÜZEL ADİL OLMAYI,
KENDİNİ BİLMEYİ, ALEMİN MANASINA ERMEYİ, HAK GÖNÜLE GİRMEYİ ÖĞRENİR
Bunu yaptığı ölçüde de Nur lanır,
Karanlığa ışık olup,
Rızayı ilahiye mazhar olur.
Her alemde de cenneti, bahtiyarlığı yaşar.
Muhabbetle

ÇOCUKLAR AİLEDEN VE TOPLUMDAN az ya da çok İZLER TAŞIR https://www.facebook.com/notes/ahme...
HER SORU, İLME AÇILAN BİR KAPIDIR. https://www.facebook.com/notes/ahme...


18 Aralık 2015 Cuma

ESAS KADAR USLUP DA ÖNEMLİDİR


77 Okuma
Yanlışlar ve doğrular!

Her insana, özellikle de geleceğin büyüğü olan Bebeklere, Çocuklara yaklaşımda onları sevgi saygı ve güvenin örneği yapan ve özgür, makul, mantıklı düşünen, araştıran ve tercihte bulunma yetisini geliştiren insan yapacak bir esas ve uslupla konuşmak ahsendir.
Bunu yaşadığınız her ortamda, her bir bireye karşı, geliştirerek uygulamak da gönül güzelliğidir. İnsan olmanın erdemidir.

Buyrun:
· "Aşkım,sevgilim..." değil; BEBEĞİM
· "Dur, ben yaparım" değil; DENEMEK İSTER MİSİN?
· "Hayır, asla!" değil; YAPMAMALISIN ÇÜNKÜ;....
· "İzin vermiyorum" değil; BUNU ŞU SEBEPTEN DOĞRU BULMUYORUM.
· "Git babana sor" değil; BABANLA KONUŞUP KARARIMIZI SANA BİLDİRECEGİZ.
· "Yapma düşersin" değil; DİKKATLİ OLURSAN BAŞARABİLİRSİN
· "Ne bileyim ben!" değil; BİLMİYORUM AMA ÖĞRENİP SENİNLE PAYLAŞACAĞIM
· "Ne meraklısın!" değil; BEN DE MERAK ETTİM, BİRLİKTE ÖĞRENELİM Mİ?
· "Kalk şu televizyonun başından!"değil; HADİ BİRLİKTE OYUN OYNAYALIM.
· "Kalk biraz kitap oku" değil; SANA ÇOK GÜZEL BİR HİKAYE OKUMAMI İSTER MİSİN?
· "Yat uyu artık!" değil; UYKU SAATİMİZ GELMİŞ SANIRIM.
· “Ayağımın altında dolaşma" değil; BANA YARDIM ETMEK İSTER MİSİN?
· "Çabuk topla oyuncaklarını!" değil; ÖNCE ARABALARINI MI TOPLAMAK İSTERSİN, LEGOLARINI MI?
· "Ahmet Amcana hoş geldin desene" değil; MİSAFİRE HOŞ GELDİN DEMELİYİZ, HOŞ GELDİN AHMET AMCA..
· "Yeter ki ağlama!" değil; AĞLAMAN FİKRİMİ DEĞİŞTİRMEYECEK, SAKİNLEŞTİKTEN SONRA SENİNLE KONUŞABİLİRİM.
· "Arkadaşına vurma!" değil; ARKADAŞINA VURMAN DOĞRU DEĞİL ÇÜNKÜ CANI YANABİLİR.
· -Alışverişte- "Kendini parçalasan da onu almayacağım!" değil; -Alışverişten önce- MARKETTEN SADECE EKMEK VE SÜT ALMAYA YETECEK PARAMIZ VAR, BAŞKA BİR ŞEY İSTEMEYECEĞİNE SÖZ VERMELİSİN.
· "Hastayım rahat dur biraz" değil; BİRAZ BAŞIM AĞRIYOR, SESSİZ KALARAK BANA YARDIMCI OLUR MUSUN?
· "Onu kırarsan yenisini hiç almam!" değil; BİR SÜRE YENİ OYUNCAK ALAMAYABİLİRİZ, O YÜZDEN OYUNCAKLARINI TEMİZ VE DÜZENLİ TUTARSAN DAHA UZUN SÜRE KULLANABİLİRSİN.
· "Bunu sen mi yaptın!" değil; BUNU KİMİN YAPTIĞI HAKKINDA BİR FİKRİN VAR MI?
· "Yalan söyleme!" değil; DOĞRUYU SÖYLE...Bebeğim bugün ne yese? Den alıntı”

Daha niceleri!

Ölçü tek, BEBEK de olsa , ÇOCUKTA olsa, O İNSAN.
Örnek insan, gönül insanı, ahsenu amelden yana olan ve en genel özlü ifadeyle yaşayan KURAN olan İNSAN olmak dileğiyle,

Muhabbetle

Bu konuda irdelemeniz dileğiyle,:


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı